«Το Κιβώτιο» για μια μόνο παράσταση στη Λήμνο

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, στις 20.30
Κινηματοθέατρο «Μαρούλα»

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου,που παίζεται με τεράστια επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο, έρχεται μια μόνο παράσταση στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στη Λήμνο.
Εκτός από την Αθήνα, η παράσταση έχει παιχτεί για 6 παραστάσεις στην Θεσσαλονίκη (Κ.Θ.Β.Ε. και Θέατρο Αυλαία ), στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Κω, στη Μυτιλήνη και στη Πτολεμαίδα. Ενώ μετά τη Λήμνο, ακολουθεί η Καλαμάτα και η Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά!
Το έργο
Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.
Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Φώτης Μακρής

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

10 ευρώ γενική είσοδος προπώληση
13 ευρώ πόρτα
10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων
8 ευρώ ομαδικά

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Τρίτη 28 Μαρτίου, 20:30