«Το Κιβώτιο» ταξιδεύει σε 6 πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα

Δράμα 5/5 – Δημοτικό Ωδείο
Θάσος 6 και 7/5 – Καλογερικό
Χρυσούπολη 8/5 – Δημοτικό θέατρο Χρυσούπολης
Αριδαία 9/5 – Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο
Φλώρινα 10/5 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Κοζάνη 11/5 – Αίθουσα Τέχνης- ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

Μετά από 2 χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ( 8 παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε. και στο Θέατρο «Αυλαία» ), στη Πάτρα, στη Καλαμάτα, στη Μυτιλήνη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Κω, στη Πτολεμαΐδα, στη Λήμνο, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, «Το Κιβώτιο» παρουσιάζεται σε 6 πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.

“Το Κιβώτιο”, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας.

Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους.
Αυτές οι αναφορές, αποτελούν το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου.
Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 2310237700, 6933413060


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Φώτης Μακρής

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

13 ευρώ γενική είσοδος
10 ευρώ προπώληση και φοιτητικό- ανέργων
8 ευρώ ομαδικά
Α.Μ.Ε.Α. είσοδος Δωρεάν

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Δράμα 5/5, Θάσος 6 και 7/5, Χρυσούπολη 8/5, Αριδαία 9/5, Φλώρινα 10/5, Κοζάνη 11/5, 21:00