«Το Κιβώτιο» για μια μόνο παράσταση στη Πάρο

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018
Στο Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ στη Παροικιά Πάρου

 «Το Κιβώτιο», το εμβληματικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου, που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη , σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο., παρουσιάζεται για μια μόνο παράσταση στο Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ στη Παροικιά Πάρου.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στις 26 Νοεμβρίου 2015 και εκτός της Αθήνας, παίχτηκε και σε 25 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, στις 27 Οκτωβρίου 2017, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη Πάφο της Κύπρου, στα πλαίσια της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2017.

Το έργο
Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, ο ήρωας αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους. Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.

Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ 2284022906

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ «ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗΣ» 2284022247

ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ «ΤΑΝΤΑΝΗΣ» – ΝΑΟΥΣΑ 2284051261

Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218, 6932040527


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου

Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική : Γιώργος Νινιός

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Φώτης Μακρής

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό : 13 ευρώ

Φοιτητικό, ανέργων : 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 75 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 21:00