«Μικρές Αλεπούδες» της Λίλιαν Χέλμαν

Ο Θίασος Συν-θήκη συνεχίζει από 15 Δεκεμβρίου 2021, στο Studio Μαυρομιχάλη, τον τρίτο κύκλο των παραστάσεων του κλασικού έργου της Λίλιαν Χέλμαν «Μικρές Αλεπούδες».

Πρόκειται για ένα δυνατό ρεαλιστικό δράμα που αφορά στη μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς και των ενδοοικογενειακών σχέσεων, ενώ στηλιτεύει τα σαθρά θεμέλια μιας παρηκμασμένης κοινωνίας που ταυτίζει την ευτυχία με το κυνήγι του χρήματος. ‘Έργο γραμμένο το 1939 αλλά διαχρονικό. Αντικατοπτρίζει εντυπωσιακά την σύγχρονη κοινωνία μας, αφού οι ήρωές του ζουν αναμεσά μας.

Ένας αδυσώπητος οικονομικός πόλεμος μαίνεται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, που βάζουν το χρήμα πάνω από τον άνθρωπο και πάνω από την ίδια τη ζωή. Απληστία, έλλειψη αξιών, φιλαργυρία,  σκληρότητα, εγωισμός, δίψα για εξουσία,  πάθος για εκδίκηση, συζυγικές σχέσεις πού φτάνουν  μέχρι τον φόνο, αποτελούν τον καμβά ενός σπουδαίου έργου.  Οι «Μικρές Αλεπούδες» της Λίλιαν Χέλμαν  είναι άγρια και ύπουλα αρπακτικά. Τυφλωμένες από την απληστία ασκούν βία , όχι μόνο γιατί πεινούν, αλλά γιατί θέλουν να  απολαύσουν τη στιγμή που κατασπαράζουν τα θύματά τους.

Με την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού

Προπώληση :https://www.viva.gr/tickets/theater/studio-mavromixali/mikres-alepoudes/


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Σκηνικά – κοστούμια: Ανδρέας Σαραντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλεοπάτρα Ροντήρη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Γιώργος Κροντήρης, Δέσποινα Πόγκα, Μαρία Μακρή, Βέρα Χατζηϊακώβου, Χρήστος Συριώτης, Πέτρος Πέτρου, Εύη Τσάφου, Πάρις Σκαρτσολιάς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 14 ευρώ

Φοιτητικό, κάτω των 25, άνω των 65: 10 ευρώ

Ανέργων: 5 ευρώ

Προπώληση

 

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 105 λεπτά ( χωρίς διάλειμμα )
ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 20:00