δεμένοι

Ποιοι είμαστε:
Η ομάδα μας που ακούει στο όνομα “ConstActors ensemble” αποτελείται από εφτά ηθοποιούς, όλοι απόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Μοντέρνοι Καιροί». Από τα σπουδαστικά μας χρόνια ακόμη μοιραζόμασταν το όνειρο της δημιουργίας μιας θεατρικής ομάδας, το οποίο ξεκίνησε ναπραγματοποιείται τον Φεβρουάριου του 2023 μετά από αναγνώσεις θεατρικών κειμένων και συζητήσεις πάνω στον πυρήνα τους, αλλά και στον χαρακτήρα της ομάδας. Το έργο «δεμένοι» είναι η πρώτη μας επαγγελματική παραγωγή η οποία αποτέλεσε αφορμή συν-δημιουργίας με εξαιρετικά εμπνευσμένους ανθρώπους τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς. Η ομάδα μας έχει ως σκοπό να καταπιάνεται με έργα που μπορούν να ακουμπήσουν στην σημερινή εποχή και κοινωνία και δουλεύοντάς τα να αναζητήσει τα ερωτήματα που έχουν κρυφτεί από τις απαντήσεις, όπως έλεγε ο J. Baldwin

Λίγα λόγια για το έργο:

Είναι περασμένα μεσάνυχτα, έπειτα από ένα πάρτι γενεθλίων. Στο σβήσιμο της βραδιάς πέντε άνθρωποι παίζουν ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι. Η κλεψύδρα γυρνά, η άμμος πέφτει και ο πρώτος που υποδύεται την «φυλακισμένη ψυχή» ζητά να σωθεί με την βοήθεια των υπολοίπων. Ένας γύρος ολοκληρώνεται και ένας δεύτερος μένει στην μέση για να ολοκληρωθεί λίγο αργότερα όταν όλοι μετατρέπονται σε παίκτες ενός άλλου, ιδιότυπου παιχνιδιού. Καθένας τους θα έρθει αντιμέτωπος με τον δυσκολότεροαντίπαλο, τον Εαυτό του. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί παρά με την ύπαρξη ενός Άλλου, ενός άγνωστου Άλλου.

Στο έργο αυτό τα σύνορα εξωτερικού και εσώτερου χώρου είναι ρευστά όπως και τα όρια του χρόνου. Όλα αλλάζουν, όλα μπορούν να αλλάξουν όχι γυρνώντας τον χρόνο πίσω αλλά διασώζοντας τον εναπομείναντα χρόνο, τον μπροστά.

Σκηνοθετικό σημείωμα:

«Δεμένοι», λέξη με σημασία διττή, πρόσημο θετικό και αρνητικό συνάμα. Συνδέομαι και είμαι δέσμιος. Η ομάδα μας καταπιάστηκε με αυτές τις δύο ερμηνείες και έχτισε πάνω τους ολόκληρο το σύμπαν της παράστασης. Το έδαφος στο οποίο κινούνται ηθοποιοί και ρόλοι είναι κινούμενο, μονίμως υπό την απειλή της σεισμικής δόνησης. Ο χρόνος κυλά και η ζωή βηματίζει μπροστά κι εμείς θέλουμε ο χρόνος να κυλά αργά και η ζωή να βηματίζει πρόσχαρα και χορταστικά. Έρχονται, όμως, στιγμές που ο χρόνος τελειώνει και εμείς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα μεγάλα ερωτήματα. Μια τέτοια στιγμή πραγματεύεται η παράσταση. Το ερώτημα, ένοχος ή αθώος, τίθεται όχι σε μια δικαστική αίθουσα υπό το πρίσμα του νόμιμου ή του παράνομου, αλλά σε ένα σπίτι αργά ταμεσάνυχτα μετά από ένα πάρτι γενεθλίων υπό το πρίσμα του ηθικού ή του ανήθικου. Κανείς δεν δικάζεται, όλοι (εξ)ομολογούν(ται).

 

 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφή: CONSTRACTORS

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Μαρία Λάμπρου, Αλέξανδρος Νικητόπουλος

Σύλληψη-Κατασκευή κοστουμιών: Ανδρέας Βελέντζας

Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Γιακουμής

Επιμέλεια κίνησης: Μαριάννα Κουκουλεκίδου

Βίντεο-Μοντάζ: Μιχάλης Μαλανδράκης, Παναγιώτης Παινέσης

Φωτογραφία: Κατερίνα Αρβανίτη

Σκηνικά: CONSTRACTORS με τη συνεισφορά του θεατρικού οργανισμού “Περίακτοι”

ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Ανδρέας Βελέντζας | Άντριου Γουέμπ

ΔήμητραΖαχαροπούλου | Ολίβια Γουέμπ

Κωνσταντίνος Μακρής | Ρέιμοντ Γουέμπ

Αλέξανδρος Νικητόπουλος | Τόμας Χοκ

Αθανασία Παπαζήκου |

Λούνα Γουέμπ Γιάννης Τσόρβας | Φιντς

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Κανονικό: 15 ευρώ

Φοιτητικό, άνω των 65, group: 12 ευρώ

Άνεργοι, ατέλειες, Α.Μ.Ε.Α.: 10 ευρώ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 λεπτά (χωρίς διάλειμμα )
ΗΜΕΡΕΣ / ΩΡΕΣ: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 21.00. Μέχρι 4 Ιανουαρίου 2024